sliten

Party hos Ulli igår. Sjuukt roligt :) Nu är jag trööött. Sov en halvtimme imorse, på Ullis kökssoffa. Ramlade ner varannan minut :P
 
Min dag har sett ut såhär (från typ klockan 7 när jag slutade kolla desperate housewives-boxen):

- Däcka på soffan en halvtimme
- Dricka vatten
- Morgon-cigg
- Dricka kaffe
- En till morgon-cigg
- Dansa till 70-talsdisco
- Städa Ullis hus
- Svulla Paradis-choklad som vi fått av Djurö-Victors mamma
- Däcka på soffan en kvart
- Gå heeela den tunga vägen till ICA Maxi för att panta fyra papperskassar burkar och flaskor
- Pappa ringer och jag tror klockan är 12 på dagen fast den är 6.
- Jag åker hem och äter middag som jag har svårt att få i mig


SERIÖST

Seriöst. Inget mer skitsnack. Inget mer skylla på andra. Inget mer skylla på sig själv. Inget mer tycka synd om. Varje person måste stå för vad den gör och se till själv att det blir nåt med livet. Ingen annan kan rädda en. Och viktigast av allt, vi måste hålla ihop. Stötta varandra så allt blir så jävla kul. Tillsammans är man mindre ensam.

image14

Hultsfred 06 ♥

mkt bra

Nej nu håller jag på att snöa in mig i filosofi. Jag är mycket glad och nöjd efter dagens insikter .Nu vill jag typ.. springa en mil. Eller supa bort lite hjärnceller.  Nån som är på?

den bästa av världar

Man kan fråga sig vilken som är den bästa av världar. Överallt i historien, i alla delar av världen, i alla samhällsklasser fins det lidande. Faraonerna i det gamla Egypten levde i lyx och trivdes med det. De mumifierade sina döda för att de föralltid ville leva som de gjorde just då. De hade sin religion, sin dyrkan, men mål? Jag kan inte komma på några. De var nöjda. Påstår man. Jag tror aldrig människan kan vara nöjd. Svaret för den som vill leva i den bästa av världar är att man redan lever i den. Att utveckla sig själv i den miljö man redan lever i, det är det enda man som människa kan göra.


resan mot perfektion

Jag har alltid haft mål för mig själv. Bli bättre och bättre i allt jag tar för mig. Föddes som väldigt osäker. Väldigt blyg. Ändå sedan dess har jag försökt trotsa mig själv och utsätta mig för sånt som för mig känns obehagligt, för att utvecklas. Det är så jag tror man botar känslor som rädsla och skam. Jag föddes med rädsla och skam. Med åren blev den bara starkare och starkare. För ungeför ett och ett halvt år sen började jag på riktigt motarbeta den. Och jag har kommit långt sen dess. Men jag har alltid försökt göra någonting åt det, enda sen jag var liten. Men inte tillräckligt mycket helt enkel. Det är de psykiska målen. Där finns det fortfarande så mycket längre att komma. Alltid.

Men sen är det det fysiska. Jag har alltid haft mål för mig själv, saker jag ska ha gjort. Och dom går ju lite hand i hand med de psykiska målen. Men, när man utsatt sin kropp för allt man möjligen kan, vad är det då det finns kvar att uppnå på den fronten? Jag känner att jag kommit så långt att ingenting längre känns. Inga vanliga saker känns. Vi lever i en värld där vi har tillgång till allt. När jag kan få allt jag vill, då vill jag inte ha det längre. Vad är det jag behöver? Fysisk smärta? Hårt arbete? 

Det känns som om den enda man kan vända sig till är filosofin. Det är den enda utmaningen. Det enda man aldrig fullt ut kan uppnå. 


långfredagen

och jaa jag är motsägelsefull. min plan att ta det lugnt på långfredagen efterföljdes inte riktigt... men, nästa år. nästa år. just nu, tills dess typ, ska jag bara sooova


glad påsk

påsklunch med familjen. varför är jag ALLTID bakis när jag träffar mina bröder?

Nu måste jag duscha. Borsta tänderna. vara social. önska mig lycka till.


/ Fyllefeministemosyrran


Jag vill ha en egen måne

Jag älskar kunniga expediter. Och jag älskar att plåga expediter med alla frågor jag kan komma på, typ : Vilken är snyggast? Krymper den här i tvätten? Finns den här i nån annan färg? Hur stora är era cappucinos?

Jag tycker att expediterna på så många ställen är så... otrevliga. Dryga. Och såna ställen vill man inte gå till fler gånger, fattar inte att dom inte fattar det själva! Kunden ska va nöjd, oavsett hur mycket pms lilla fröken expedit råkar ha idag.

I alla fall råkade jag idag på ett kafé med en personal som faktiskt förstod hur man charmar en svårflörtad tös som jag, Espresso House Stureplan!

mannen i kassan: Tjena tjena, tjena tjena tjeeena!
Jag tänker: okeeej..
Jag: ...tjeena.. jag skulle vilja ha...
mannen i kassan: ...en egen måne!
Jag (som faktiskt diggar ted gärdestad ganska mkt): Jaa! :)

Jag får en stor cappucino (betalar för den såklart) och Louice får också en stor cappucino fast billigare eftersom hon inte hade tillräckligt med cash. Gulligaste killen. Inte snygg dock, meeeen... man får studentrabatt!!


image12

Party på fredag??

Idag när jag fikade med några vänner diskuterade vi en sak. Långfredagen. Hur många är det egentligen idag som ens vet att det är Långfredagen på fredag? Hur många vet vad det innebär? Jag är inte religiös. Eller jo, jag är troende, men, jag är inte kristen. Ändå känner jag att jag vill hålla på traditionen att man inte roar sig på långfredagen. Aldrig att jag skulle festa då. Varför? Jag tror att det behövs en långfredag liksom det behövs "Alla hjärtans dag", "julafton" och "Allhelgonahelgen". Vi behöver en dag då vi tänker lite extra på vår kärlek till varandra, då vi känner efter om en relation har det där som är värt att hålla fast vid, eller om det är dags att släppa taget om varandra, Alla hjärtans dag.  Vi behöver en dag då vi samlar familjen, äter gott och umgås, upprätthåller en gemenskap, Julafton. Vi behöver en dag då vi tänker på våra nära som vi mist, Allhelgonahelgen. På samma sätt tror jag att vi behöver en långfredag, då vi kanske inte sörjer just Jesus korsfästelse, men kanske tänker på det långfredagen egentligen står för, som för mig är att man för en dag hyllar rättvisan och tanken att offra av sig själv för att hjälpa andra. Dalai Lama kämpar idag för Tibets självständighet från Kina. Behövs det inte fler som honom? Behöver vi inte alla tänka lite mer som honom? Jag tänker iaf vara lite emo på fredag och tänka på sånt. Troende eller ej, i det moderna samhället behövs högtider. Kanske bara för att vi ska tänka till lite.


jag pallar inte mer.


Lime green lime green and tangerine
Are the sickly sweet colours of the snakes I'm seeing
Lime green and tangerine
Are the sickly sweet colours of the devil in my dreams
It gets to Friday and I give you a call
'You know i'm getting kind of worried
No she doesn't seem herself at all...
Lime green and a sickly kind of orange
I've never seen her like this before...'

Burn red, red and gold
Are the deep dark colours of the snakes I hold
Burn red, red and gold
Are the deep dark colours of the devil at home
'She pulls me down just as I'm trying to hide
Grabs me by the hair and drags me outside
And starts digging in the dirt...
For a not so early bird it's the only way
For her to get the worm...'


Allt funkar

Jag tänkte på en sak. Man kan fan göra vad som helst. Tänk Björn Gustavsson. Han ställer sig på scenen och ser söt ut och gör djurläten. För honom funkar det. Då funkar det för oss också. Man ska liksom inte skämmas. Så är det med underhållning. Och egentligen med allt annat man ska sälja. Konst framförallt. Musik. Står jag för mina ord accepterar andra dem. Så var inte så jävla rädda. Man är som bäst när man inte bryr sig om vad andra tycker.






Natten lördag-söndag sömnlös. Tidsfördriv: pose-bilder. Jag var inte väldigt pigg at that moment.

Leva i nuet

Dags att skaffa sig ett liv tycker jag. Dansen var mitt liv. Varför slutade jag? Varför varför varför. Vad ska man göra nu liksom? Nu ska jag nog sätta mig och sy iaf. Jag har massa att göra hela tiden. Men, en hobby kanske det är dags att skaffa? Börja ta gitarrlektioner igen kanske... eller dansa. Jag vill dansa. Det håller mig vid liv. Dansen och musiken. Bandet är min hobby. Friskis och svettis. Kul. Verkligen. Jag vill dansa. Nu.

Kom hem vid ett igår kväll. Inte jätterolig kväll hos T. Direkt när jag kom hem satte jag mig och drack te och pluggade. Har märkt att jag alltid pluggar bäst på natten. Blev en ganska sömnlös natt. Gick bara inte att sova med allt som snurrade i huvudet. Men, man får alltid tänka att en framtid kommer. En trist kväll nu, tusen fina kvällar i framtiden. Tänkte på en fin kväll för exakt ett år sen. Livet kan faktiskt vara magiskt. Men jag vill inte tillbaka. Det som varit har varit, man måste leva vidare. Leva i nuet. Leva varje dag som om den var ens sista. Älska livet.

Markus Krunegård

Läs hela texten. Jag är besatt. Helt besatt. Markus är underbar. Vad skulle mitt liv vara utan Markus Krunegård??  Så mycket minnen jag har med honom och det finns alltid en text han skrivit som passar in i mitt liv. Han är så... på riktigt. Så ärlig. Lämnar ut sig själv totalt i sina texter. Älskade Laakso. Älskade Hets. Älskar detta.



Markus Krunegård - Jag är en vampyr

va vill du
men kom då
jag är ju här och väntar på dig
ett, tu, tre på marken
sitter och väntar modigt på sparken
foten i huvet
gud vet vad som hade hänt
om hunden hade varit bunden
och inte hade kunnat komma och skälla i tunneln
men lilla gubben, hur är det fatt
du fattar väl att du måste stå upp
och slå tillbaks annars kommer dom aldrig låta dig va
jag höll med husse
och tog bussen in till stan
där det lyste tryggt
hela världen är så underbar
på bussen in till stan
hela världen är så underbar
på bussen in till stan
hela världen är så underbar

såg att det lyste
hörde musik just där och då tog jag det som en invit
men din blick var mörk och märklig där du stod på den trasiga mattan
brevid okända skor
jag fatta allt och ingenting
där stod ju du skulle som alltid skulle va min
du såg exakt lika påkommen ut som du var
men ärligt talat det var skönt med ett dåligt svar

hela världen är så underbar
bara man får ett svar
hela världen är så underbar
bara man får ett svar

du vet vart du sitter och siktar tills du riktigt säkert vet att du hittar in
där ingen annan kommit in
hjärtat bälgar blint
nu när jag svalt det kan du dra det hur långt du vill
du vet jag vill bli din
och ingen annan kommer in
hjärtat gör mig blind
hela världen är så underbar
om man är korkad, tom och glad
hela världen är så underbar
om man är korkad tom och glad

hela världens hunger samlad i mig  x2

toaletten, spegeln
jag har stirrat färdigt på den
och vem är inte ful i 60 watts ljus
toaletten, duschen
jag har gömt mig för sista gången i den
och vem är inte kall,naken,våt i en tom hall

somnar 07, vaknar igen på natten
somnar 07, vaknar igen på natten

jag är en vampyr
jag suger och spyr
låt mig komma in jag vill bli din
jag är en vampyr
jag suger och spyr
låt mig komma in jag vill bli din

hela världens hunger samlad i mig  x2
jag är en vampyr
jag suger och spyr
låt mig komma in
jag vill bli din
jag är en vampyr
jag suger och spyr


lovis (L)

killingmarianne.blogg.se har återuppstått. mitt bloggliv är räddat. Trodde jag förlorat dig för en stund, Lovisa. Till och med vårt kära vänskapsbevis förlorade sin mening. A:et i lovisa föll bort. Karin (L) Lovis. Jag älskar dig ändå. Även om du numera heter Lovis.

17 år och arbetslös

Jag är väldigt seg. Jag vet. Men, Lovisa, du har svikit mig. Killingmarianne.blogg.se is no longer existing. Jag är besviken. Men, jag ska inte ge upp.

Dagens big issue är hur svårt det är att få jobb. Söker ett jobb som 600 andra också söker. 70 platser. Big chance att jag är en av dem. Jag ska söka varenda jävla jobb i hela jävla världen. Eller. Stockholm. Fast inte Mc Donalds. Så lågt sjunker jag inte. Stekos i håret , nej tack. Och inte telefonförsäljning. Aldrig. Men varför kan inte en vanlig  tjej på 17 jordsnurr med helt ok betyg få ett normalt jobb??? Tror dom att 17-åringar är helt efter eller?

Jag måste få ett jobb. Måste måste måste. Rekrytera mig rekrytera mig rekrytera mig.  use me, I need the money. Snälla.

17 år och kär I wish. 17 år och arbetslös. ta dig, världen.


IMAN IS THE SHIT

Min vän Iman ska bli känd så klicka in på hennes blogg eller dö!

ALMAWI.BLOGG.SE

Illa


Jag har, som mina vänner uttrycker det, fallit för kapitalismen.

image5

hjälp

Hjälp. Imorse hade min mascara torkat. Och jag hade inte tid på eftermiddagen att köpa ny. Vad gör man då? Visst kan man skippa mascaran ett par dagar, det kan man. Eller så gör man som jag, tillverkar en själv!

Med lite fetter, oljor och pärlemorpigment kan man faktiskt skapa en helt egen mascara. Och eftersom jag försöker träna upp mina fotoskills har jag faktiskt fotat mina små skapelser. Ingen Dior-reklam precis, men  =)
 

   
ljus                          mörker

Att göra en egen mascara är kanske inte helt lätt. Något lite enklare är att göra en egen ansiktsmask som man faktiskt kan göra med bara en avokado och lite olivolja som man mosar och kletar på ansiktet. Helt stört bra.


söndag

aldrig aldrig aldrig mer alkohol.


RSS 2.0