Lovecats



We're so wonderfully wonderfully wonderfully
Wonderfully pretty
You know that I'd do anything for you
We should have each other to dinner
We should have each other with cream
Then curl up in the fire
Get up for awhile
It's the grooviest thing
It's the perfect dream

Ur Lovecats med The Cure



Åhh jag vill ha vår, jag vill ha kärlek...

Har du ADHD?


Jag är ganska bra på att dela med mig till världen av sånt som andra kanske helst skulle hålla för sig själva. Men jag måste vara ärlig, annars mår jag inte bra. Och detta har jag lärt mig efter år av att hålla allt för mig själv. Men iaf så sa då idag min mamma en intressant sak. Hon hade läst att man kan ha ADHD utan att man vet om det. Att vissa kvinnor som är fullt normala i övrigt, men som är väldigt nervösa och oroliga kan ha ADHD. Tydligen skulle jag ha det, enligt henne. Kanske det, men, palla diagnostisera. Mamma är snäll fast ibland förstår hon sig nog inte riktigt på mig :P Men jag tror Björn Kjellman och Robert Gustavsson har ADHD och de är ju rätt tuffa! Kunna alla som varit med i Melodifestivalen uttantill är ju inte helt fel.

EMMA 18 ÅR!



image2


GRATTIS ÄLSKLING!

Varför har ingen uppmärksammat plastpåsarna?


Jahapp nu har Lovisa fått mig att starta upp den här saken igen. Jag gör det för din skull, LOVISA. Och för att jag älskar att skriva.

Lovisa och jag hade en intressant eftermiddag igår som innehöll bland annat en liten debatt kring feminism med en dam på Kappahls underklädesavdelning och... och inte mycket mer. Men det va kul, Lovisa :)

När jag kom hem hade jag efter mina inköp fem pyttesmå plastpåsar på bordet, som jag insåg att jag inte kunde använda till nånting alls. Fick motvilligt åka i papperskorgen. Jag ska sluta ta emot plastpåsar när jag handlar. Ska ta med shoppingkassar istället. Tänk vilket slöseri, som vi knappt tänker på! Jag tycker att fler företag borde följa  Coop Konsums exempel  och gå över till "miljökassar" av majsstärkelse. Men bättre är det väl ändå att vi konsumenter tänker på saken och tar med oss en tygkasse till affären istället? Jag har hört kommentarer om hur löjliga de små tanterna som tar med sig kassar till affären är, som är så snåla att de inte ens kan lägga 2 kronor på en påse, men varför inte? För miljön är det det enda rätta.

Alla pratar om överkonsumtion och att man inte ska köpa så mycket och det är helt rätt. Inget mer slit och släng! Återanvänd! Använd mammas, pappas, syrrans gamla kläder! Lägg ner lite extra energi på att sy om gamla kläder! Gå till Myrorna och Stadsmissionen, handla Second Hand. Och sen kan man lägga lite extra pengar på basplagg av bra kvalité. Det är mina tips. På bara ca 30 år har Sveriges befolkning ändrat hela sin inställning till konsumtion. Vad vi klär oss i, vad vi äter, hur vi inreder våra hem. Vi vill ha så mycket som möjligt till så lågt precis som möjligt. Och vi får allt vi vill ha. Vi äter fläskkotlett till vardags. Vi köper en ny uppsättning kläder varje ny säsong. Vi tar bilen mataffären 5 min gångväg bort. Vi tar en ny plastpåse varje gång vi går och handlar. Och vi tänker inte ens på det. Om knappt vi nu tänker på det, vad kommer då vår befolking om 50 år göra?

RSS 2.0